Lékárna.cz

Chůvičky a monitory dechu pro miminka

Nevíte kam dřív skočit? Nákup, jídlo, práce, přebalit, nakrmit, ohlídat, uklidit, vyprat, vyžehlit a tak stále dokola. Občas by se vám hodily 4 ruce navíc a vy nemáte ani dvě, protože musíte hlídat vaše právě narozené miminko a neustále kontrolovat, jestli mu něco neschází? Máme pro vás řešení. Chůvičky a monitory dechu zajistí, že nejenže víte, že miminko spí nebo je vzhůru a pravidelně dýchá, ale u vybraných modelů ho můžete i vidět.

Chůvičky a monitory dechu pro miminka
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Co umí monitor dechu

Monitor dechu je pro vás nepostradatelný pomocník při neustálé kontrole pravidelného dechu vašeho miminka. Monitor dechu umí zaznamenat nejen frekvenci ale i pravidelnost nádechů a výdechů a při jakékoliv nesrovnalosti ihned vyšle zvukový signál, že se něco děje. Můžete tak v klidu pracovat nebo odpočívat a víte, že je vaše miminko v pořádku.

Jak funguje monitor dechu

Monitory dechu fungují tak, že snímací (senzorovou) desku umístíte pod matraci vašeho miminka a kontrolní jednotku (hlásič) upnete na postýlku tak, aby nemohlo dojít k jejímu odpojení nebo shození. Kontrolní jednotka lze také pomocí prodlužovací šňůry vést až např. do vedlejší místnosti, takže můžete mít váš poklad opravdu pod dozorem a nemusíte se bát, že hlásič neuslyšíte.

Někdy se maminky bojí, že nízká váha dítěte v kombinaci s tlustou matrací může být problém. Proto je lepší u opravdových mrňousků umístit senzorovou desku na matraci a překrýt ji např. dekou.

Jak správně vybrat monitor dechu

Mnoho maminek zvažuje, zda tuto vymoženost pořídit, nebo zda jde o zbytečný komfort, ovšem je dobré vědět, že monitor dechu je spolehlivý hlídač, který ihned ohlásí, je-li mezera mezi nádechy miminka delší než 20 sekund nebo klesne li pravidelný dech miminka pod 8-10 nádechů za minutu (jak který přístroj).

Důležité aspekty pro výběr správného monitoru dechu jsou:

  • certifikace (originální výrobek ne žádný padělek)
  • snadná ovladatelnost
  • vysoká citlivost senzorové desky
  • ochranná fólie na senzorové desce
  • dostatečně hlasitý hlásič (kontrolní jednotka)
  • snadná instalace

Z pohledu reklamací, oprav a náhradních dílu je potom vhodnější vybrat český výrobek. Např. Jablotron Baby monitor dechu Nanny. Tento monitor má všechny aspekty správného výběru a navíc rychlá dostupnost náhradních dílu (např. náhradní sensorové desky do druhé postýlky) je od českého výrobce příjemným bonusem. 

A pozor, nezapomeňte monitor dechu vždy vypnout před tím, než vyndáte miminko z postýlky. Mohli byste se leknout vy ale hlavně vaše ratolest!

Co je to SIDS

Syndrom náhlého úmrtí kojenců (z anglického. originálu SIDS = Sudden infant death syndrome) je ne úplně výjimečný jev, kdy dochází k neočekávanému úmrtí kojence bez předchozího varování nebo předchozího zhoršení zdravotního stavu. Ani po smrti kojence se bohužel většinou příčina smrti neodhalí. V České republice umírá na tento syndrom zhruba 25 kojenců ročně.

Monitor dechu a SIDS

Desítky dětí postihne ročně v České republice tzv. Syndrom náhlého úmrtí novorozenců (SIDS), jde o těžko předvídatelný jev, jehož neblahé důsledky můžou minimalizovat právě takové přístroje, jako je monitor dechu. Tento malý pomocník vám také může avizovat nebezpečí následkem ublinknutí nebo možná rizika, když musí vaše miminko například spát ze zdravotních důvodů na bříšku.

Někdy se také stává, že se prostě miminko nadechnout zapomene, ještě nemá reflex dostatečně zažitý a jeho spánek je příliš hluboký. Pak ho může hlásič trochu "probrat" a miminko se zas nadechne anebo vás hlásič upozorní na možné nebezpečí a vy budete u postýlky včas.

Vhodný je monitor dechu také pro miminka, která se narodila předčasně. Navíc monitor dechu vám ušetří spoustu nepříjemných myšlenek a zbytečných vstávání plných obav, kterými trpí řada maminek.

Co umí dětská chůvička

Monitor dechu vysílá jasné signály, pokud vaše miminko dýchá nepravidelně nebo dýchat přestane. Ovšem dobré je vědět i to ostatní, co se v pokojíčku miminka děje, a proto je tu skvělý parťák pro monitor dechu - dětská chůvička. Ta přenáší všechny zvuky z místnosti, kde je vysílač, do přijímače, který můžete mít stále u sebe.

Jen pozor na dosah chůviček a nastavení správné frekvence. Dětské chůvičky existují v řadě variací. Běžné fungující na jedné frekvenci nebo variabilnější digitální, také můžete přenášet buď pouze zvuk tedy zvukové dětské chůvičky nebo zvuk i obraz, pak jde o kamerové dětské chůvičky, díky kterým máte absolutní přehled o tom, co se s vaším malým pokladem zrovna děje.

Témata článku
Péče o tělo Děti
Navštivte související produktové kategorie
Chůvičky Děti a maminky Monitory dechu dětí

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.