Lékárna.cz

Suchá pleť a rty v zimě - co na ně platí?

Rtuť teploměru se pohybuje kolem nuly a pleť volá SOS. Na obličeji se vám objevují suché šupinky, rty jsou popraskané, trápí vás suchá pokožka a ruce máte jako struhadlo? Je jasné, že takto nikoho neoslníte a je potřeba povolat na pomoc kosmetické vychytávky určené právě pro zimní období. Pro mrazivé dny platí zaklínadlo: hydratovat a vyživovat!

Suchá pleť a rty v zimě - co na ně platí?
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Krásná a bezchybná tvář i v zimě

V péči o pleť obličeje respektujte i v zimě svůj typ pleti, jen namísto gelových konzistencí sáhněte u krému na obličej po hutnějším složení. Skvělým bonusem je pak podíl antioxidantů a hydratačních složek.

Velmi dobrou službu pro hydrataci pokožky odvedou také noční séra a masky, protože kdy jindy by měla pleť regenerovat, než v noci. Pleťový krém na zimu by pak měl obsahovat vyšší podíl tukových složek, které chrání před nepříznivými vlivy. Chybu rozhodně neuděláte s takzvanými cold případně winter krémy, které vytváří na obličeji či těle ochranný film. Jejich hlavní funkcí je ochrana suché pokožky před chladem a větrem.

Trápíte se otázkou, co na popraskané rty? Odpověď je jednoduchá. Stejně jako u péče o pleť je nezbytná dostatečná hydratace. Začít je třeba pitným režimem a zdravou stravou a pokračovat kvalitními pomocníky pro zimní období. Rty v žádném případě neolizujte, tím jejich praskání a vysoušení ještě podpoříte. Pokud se objeví šupinky, zkuste velmi jemnou masáž měkkým zubním kartáčkem. V kabelce nebo v kapse bundy noste vždy vyživující balzám na rty a nebojte se jej použít tak často, jak považujete za vhodné. Rty ošetřujte také na noc. 

Hebké ruce a hydratovaná pokožka

Přechody z tepla do zimy, přetopené místnosti a nedostatečný pitný režim se podepisují i na pokožce celého těla. Rozmazlujte se a dopřejte si horkou olejovou koupel, nebo sáhněte například po přípravcích do koupele slibující prohřátí těla. Každý den pak poctivě namažte celé tělo hydratačním tělovým mlékem. Kosmetické firmy nabízejí i krémy určené právě pro náročné zimní období.

Pokožku těla v zimě schováme pod oblečení, ale co suché ruce? Máte pocit, že jste vyzkoušeli snad všechny krémy na ruce a stále to není ono? Ani v tomto případě nezapomínejte na vyživující složení, hydrataci a v ideálním případě ochranu před nepřízní počasí. Ruce si myjte vlažnou vodou a šetrným mýdlem a po umytí použijte hydratační krém na ruce. U kvalitního produktu postačí malé množství několikrát denně. Vybírejte nelepivé složení, které se rychle vstřebá.

Na vlastní kůži

Pro testování jsem vybrala právě pomocníky z řady zimních krémů. Počasí mi svými mrazivými dny nahrálo. Jediné, co mi trochu zmařilo plán zimních vycházek, byla chřipka. Nicméně testování proběhlo a tady jsou výsledky:

AVENE Cold cream mains krém na ruce 50 ml

Osobně jsem se na tento produkt velmi těšila, protože mě trápí suché ruce, které občas i bolestivě popraskají.  AVENE cold cream slibuje řešení obojího – tedy navrácení hydratace i hojení drobných prasklin. Musím spokojeně prohlásit, že krém má očekávání splnil. Konzistence není nijak lepivá ani hutná, velmi dobře se roztírá a rychle se vstřebá do pokožky, nezanechává mastný film. Ruce jsou hebké a vyživené. Vůně je lékárenská, velmi jemná a nevtíravá. Aplikaci krému je samozřejmě nutné v průběhu dne opakovat. Myslím, že tento výrobek bude mít nyní čestné místo mezi mou zimní kosmetickou výbavou.

MIXA COLD pleťový krém 50 ml

Pro mě velké překvapení tohoto testu. Mixa zimní hydratační krém pro citlivou pleť je velmi příjemným každodenním pomocníkem péče o pleť. Ačkoli jsem byla mírně skeptická ke každodennímu používání něčeho s nápisem cold cream a obávala jsem se efektu mastného obličeje, byla jsem mile překvapená. Krém plní sliby uvedené na krabičce, hydratuje, chrání a skutečně se dobře vstřebává. Zkoušela jsem přes tento krém (samozřejmě je třeba jej nechat trošku vstřebat) nanést make-up a výsledek mě překvapil. Make-up držel, večer se neobjevilo ani lesknoucí se mastné čelo ani suché šupinky. Mixa 24 hodinový hydratační krém bych ale osobně nechala spíše pro denní použití.

BIODERMA ABCDerm Cold Cream krém na zimu 40 ml

Tento krém používám již druhou zimu pro své dítě a neměnila bych. Hypoalergenní složení, které vytváří na pokožce ochranný film, který opravdu vydrží. Textura je trochu tekutější, a protože přípravku stačí málo, dejte pozor, ať si jej při aplikaci nevymáčknete příliš. Do mrazivých dnů velmi dobrý krém, osobně jej ale používám opravdu spíše na horách, když se nelíčím. Mastnější pocit na obličeji kompenzuje pocit chráněné pokožky před mrazem.

WELEDA Zimní set - WELEDA Coldcream (30 ml) + Tyčinka na rty EVERON

Výrobky této značky se pyšní přírodním složením. Překvapila mě výrazná vůně bylin a éterických olejů a musela jsem si na to trochu zvyknout. Zimní krém má hutnější mastnější konzistenci, ale dobře se roztírá i vstřebává. Pro chladné dny je to určitě cenný společník. Lze jej nanášet i pod make-up, pleť zůstane hydratovaná po celý den. Navíc můžu doporučit i použití na suché ruce, které krásně zvláční. Malé mínus bych dala výraznější vůni. U krémů na obličej preferuji spíše jemnější nebo žádnou parfemaci. Obsah krému je 30 ml, což je oproti předchozím nejméně, v rámci podobné cenové relace.

Tyčinka EVERON je skvělým pomocníkem pro popraskané a suché rty. Pokud Vám nevadí výraznější vůně, určitě si jí oblíbíte. Doporučuji nanášet pouze v tenké vrstvě – bohatě to postačí. Balzám vytvoří na rtech lehounký film a krásně je vyhladí. Patříte-li mezi ženy, které se neobejdou bez rtěnky, pak jde určitě o kvalitní podklad, který dlouho vydrží.   

Krásný zbytek zimy s hydratovanou a vyživenou pletí!

 

Navštivte související produktové kategorie
Dermokosmetika Kosmetika a hygiena Děti a maminky

Přečtěte si také

Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis) je trvalá bylina s lodyhou porostlou jemnými chloupky a s vejčitými listy s jasně bílými flíčky - odtud vznikl dle této podobnosti i její název - plicník.…

více

Glutathion (GSH) je jeden z nejsilnějších a nejúčinnějších antioxidantů, který na sebe váže volné radikály a tím chrání organismus před oxidativním stresem. Nachází se v každé buňce našeho těla. Tělo…

více

Pes musí být podle dopravní vyhlášky při cestování v autě zajištěný tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Není…

více

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.