Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Účinky
Jmelí bílé prokazatelně snižuje krevní tlak, působí močopudně, tlumí některé bolesti hlavy, závratě a působí antiskleroticky. Zastavuje krvácení a působí také jako kardiosedativum. Odstraňuje pocit návalů krve do hlavy, zejména v klimakteriu. Reguluje vylučování žluči do střev a ovlivňuje činnost slinivky. Má jistou protirevmatickou aktivitu, potlačuje chorobně zvýšenou činnost štítné žlázy a pomáhá při léčbě některých projevů senné rýmy. Při křečových žilách a bércových vředech lze doporučit omývání, případně koupele nohou. Jmelí prospívá při léčbě nočního pomočování dospělých a bílého výtoku.
Dávkování
Droga se nejčastěji používá ve formě macerátu (jmelí se v množství asi 8 g na 1/2 I vody luhuje ve studené vodě nejméně 4 hodiny, podává se pak 2x až 3x denně) nebo tinktury (20 až 40 kapek, 2x až 3x denně) nebo se užívá jemně pomletá usušená droga v jednotlivé dávce do 1 g, denně pak max. 5 g.
Příznaky
Používá se jako pomocný prostředek při vysokém krevním tlaku - snižuje vysoký krevní tlak, zmírňuje bolesti hlavy způsobené vysokým tlakem, pomáhá uklidnit nervový systém (jen malé dávky), pomáhá při bolestivé menstruaci, při ateroskleróze a příznacích stáří vůbec, má příznivý uklidňující účinek na srdeční činnost, byly prokázány i určité protinádorové účinky.
Kontraindikace
Bobule jsou prudce jedovaté, neměly by se užívat vnitřně - i ostatní léčba se doporučuje pod odborným dohledem.
Jmelí
Jmelí má v lidovém léčitelství dlouhou tradici, o vánočních svátcích je stále živá tradice jmelí jako symbol pohody a míru a rostliny přinášející štěstí. V lidovém léčitelství se jmelí používá buď ve formě prášku nebo jako nálev. Nedoporučuje se připravovat odvar, protože účinné látky, které jsou ve jmelí obsažené, se varem rozkládají. Jmelí se používá v čajových směsích.
Složení
Obsahuje lektin, pryskyřice (např. viskotoxin, který je však ve větším množství toxický), alkaloidy, flavonoidy, cholin, acetylcholin, histamin, organické kyseliny, triterpeny, aminokyseliny, fenylové sloučeniny aj.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.