Vlastnosti přípravku
Složení
100 g roztoku obsahuje:
účinné látky: propan-1-ol 45,0 g, propan-2-ol 25,0 g, ethanol 4,7 g.
Mikrobiologická účinnost
Baktericidní (vč. salmonely a listerie), fungicidní, tuberkulocidní, mykobaktericidní, virucidní na zaobalené viry (vč. HBV, HCV, HIV), adeno-, papova- a rota viry.
Oblasti použití
Bacillol® AF je vhodný pro rychlou dezinfekci povrchů odolných vůči alkoholu postřikem a otřením, především tam, kde je kromě rychlého účinku kladen i požadavek na zaschnutí bez zanechání jakýchkoliv reziduí, jako například:
Návod k použití a dávkování
Dostatečným množstvím přípravku otřete dezinfikovaný povrch, zajistěte, aby byl celistvě pokryt.
Množství použitého roztoku nesmí překročit 50 ml na m2. Celkové množství aplikované v místnosti nesmí převýšit 100 ml na m2 plochy místnosti. Dezinfekci je možno provádět jen pokud v místnosti nejsou přítomny žádné hořlavé páry nebo plyny (např. benzín, éter). Pokud není možno zcela odpojit elektrické zařízení od napětí, je třeba zajistit, aby na něm nedošlo k žádnému spínání, hlavně automatickému. Horké plochy musí být dostatečně vychladlé.
Během postřiku dezinfekčním prostředkem je třeba udržovat v provozu větrání (klimatizaci).
Zvláštní upozornění: Nepoužitelné pro akrylové sklo (plexisklo) a barvy rozpustné v alkoholu. V případě citlivých ploch provést zkoušku odolnosti na nenápadném místě.
Dezinfekční přípravky používejte bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte etiketu nebo informační leták přípravku.
| Dezinfekce povrchů | doba působení / koncentrace | |||||
| Dezinfekce sprejem a otřením | 30 sec | 1 min | 5 min | 10 min | 15 min | 30 min |
| v nemocnicích a primární zdravotnické péči | X | X | konc. | X | X | X |
| - baktericidní a fungicidní | X | X | konc. | X | X | X |
| Rychlá dezinfekce | konc. | X | X | X | X | X |
| v nemocnicích a primární zdravotnické péči | konc. | X | X | X | X | X |
| - baktericidní a fungicidní (vč. MRSA) | konc. | X | X | X | X | X |
| Mycobacterium terrae | konc. | X | X | X | X | X |
| Virucidní proti zaobaleným virům (vč. HBV, HIV, HCV) | konc. | X | X | X | X | X |
| Adeno virus | X | X | X | X | konc. | X |
| Papova virus | X | X | X | konc. | X | X |
| Rotavirus | X | konc. | X | X | X | X |
| V kuchyních a oblastech zpracování potravin | X | X | X | X | X | X |
| Rotavirus | X | X | X | X | X | konc. |
| Rotavirus | X | X | X | X | X | konc. |
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.