Borůvka sušená mrazem si díky šetrnému procesu lyofilizace zachovává strukturu, barvu, přirozenou vůní a chuť.
Lyofilizovaná borůvka neboli borůvka sušená mrazem představuje jeden z nejšetrnějších a nejkvalitnějších forem sušeného ovoce. Prudké zmrazení a následné pomalé sušení ve vakuu zbaví borůvku 95 % vody a případně i obsaženého alkoholu nebo kyseliny octové. Sušená borůvka přitom neztratí nic ze své chuti, a to bez jakéhokoli dalšího doslazování.
Navíc si zachová i strukturu, barvu a přirozenou vůni. Díky tomu je lyofilizovaná borůvka oblíbenou pochoutkou, kterou lze mlsat jen tak nebo ji přidat do snídaňových směsí, kaší, jogurtů nebo nejrůznějších dezertů. Výhodou mrazem sušeného ovoce je mimo jiné i jeho dlouhá trvanlivost.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Mrazem sušená borůvka.
Skladujte v suchu a chladu v těsně uzavřeném obalu.
Energetická hodnota |
1509 kJ/359 kcal |
Tuky |
4,95 g |
Sacharidy |
63,5 g |
Vláknina |
22,7 g |
Bílkoviny |
3,8 g |
Sůl |
0,0025 g |
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.