Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Kaštanová mouka se svojí konzistencí podobá “klasické“ hladké mouce. Velmi dobře se zpracovává, ale díky nepřítomnosti lepku hůře kyne. Její velkou předností je to, že s teplotou mění barvu, takže pečivo z ní vyrobené má krásně zlatavou, lehounce nahnědlou barvu. Mouka má nasládlou, mírně ořechovou chuť, takže se ideálně hodí na výrobu všech cukrářských výrobků. Vynikající je její kombinace s vanilkou, čokoládou, ale i s některými pokrmy z masa, žampionů, nebo cizrny.
Kaštanová mouka se dá kombinovat i s jinými moukami a to ať s bezlepkovými, tak s těmi, které lepek obsahují. Ideální je kombinace v poměru 1:3, protože v tomto poměru je mouka v těstě stále “cítit“ a pečivu dodává krásnou barvu.
Podle Svaté Hildegardy z Bingenu, která se zabývala léčitelstvím, je kaštanová mouka kombinovaná s fenyklem a špaldou pokrm, ze kterého dokáže organismus strávit všechny zdraví prospěšné látky. A stejná světice dokonce ve svých spisech tvrdí, že kaštany jsou ve všech formách výborným lékem na játra.
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie: 1522 kJ / 364 kcal; Tuky: 3.7 g – z toho nasycené 0.7 g; Sacharidy: 70.9 g – z toho cukry 29.5 g; Vláknina: 10.8 g; Bílkoviny: 6.9 g; Sůl: 0.093g; Sodík: 23mg
Alergeny: Bez alergenů
Země původu: Itálie.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.