Speciální druh indické minerální soli s výraznou siřičitou vůní.
Skladem už jen 3 - 5 kusů Dnes odešleme, v pondělí 15. 8 u vás.
Kala Namak se říká černá sůl, ale černá zdaleka není. Těží se ze sopečných jezer Pákistánu a Indie a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku odradit, protože připomíná uvařená vejce na tvrdo. Po tepelné úpravě však získává zemité aroma. Sůl má temně rudou a šedou barvu.
Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou, doporučují černou sůl lidem, kteří mají vysoký tlak, nebo těm, kteří mají dietu s nízkým množstvím soli.
Pákistán.
Bez černé soli by si Indové nedokázali představit přípravu takových lahůdek jako je chaats, čatní, nebo raitas. A slavné koření čát másala by bez Kala Namak vůbec nebylo. Indové si tuto sůl dávají i na ovoce, takže můžete vyzkoušet v našich podmínkách malinko osolit například banán, nebo jablko a budete příjemně překvapení zajímavou chutí.
Balení obsahuje 1000 g.
Skladujte v suchu a temnu.
Výborná sůl na masa chuť po vajíčkách ,používám do marinád na nakládání mas.
Sůl je cítit po vajíčkach,někomu to může vadit,mé rodině chutná.
Pro někoho může být hrubá sůl hrubá až moc, krystaly jsou až okolo 6mm, což v běžné, stolním mlýnku může být problém. Stačí ale prosít přes hrubé síto a velké krystaly použít jinak či podrtit.
Kvalitný produkt, výhodné balenie
Abychom vám usnadnili rozhodování, zobrazujeme také recenze tohoto produktu z e-shopu MojaLekáreň.sk, který je slovenskou "sestrou" Lékárna.cz. Věříme, že informační hodnota recenze převáží nad tím, že se při čtení trochu potrápíte se slovenštinou.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.