Vlašská jádra jsou dobrým zdrojem nenasycených mastných kyselin, bílkovin, vitamínů a minerálů.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Plody ořešáku královského, které známe jako vlašské ořechy, patří mezi nejstarší konzumované potraviny. Pochází pravděpodobně ze Střední Asie, skvěle se však přizpůsobily i našemu klimatu. Díky svým výživným vlastnostem a výborné chuti se staly nedílnou součástí naší kuchyně.
Asi 50 % plodu tvoří velmi kvalitní, nutričně cenné a zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny. Dále obsahují okolo 15 % bílkovin a 11 % sacharidů, z čehož tvoří jen 1 % cukry. Kromě toho jsou vlašské ořechy i výborným zdrojem například hořčíku, fosforu, draslíku nebo zinku.
Evropský úřad pro bezpečnost potravin potvrdil, že:
Vlašské ořechy se dají konzumovat buď přímo, nebo se mohou upražit. Hodí se výborně do sladkého pečiva, sladkých zákuskových krémů, dortových korpusů, domácího müsli, na dochucení cereálních kaší, ale perfektně za jejich pomoci ozvláštníte i exotické pokrmy.
Vápník: 61 mg; Železo: 3.12 mg; Hořčík: 201 mg; Fosfor: 513 mg; Draslík: 523 mg; Sodík: 2.0 mg; Zinek: 3.37 mg; Vitamín C: 1.7 mg; Thiamin: 0.057 mg; Riboflavin: 0.130 mg; Niacin: 0.470 mg; Vitamín B6: 0.583 mg, Kyselina listová: 31 µg; Vitamín A: 2 µg; Vitamín E (alfa-tokoferol): 2.08 mg; Vitamín K (fylochinon): 2.7 µg.
Ořechy a výrobky z nich.
Slovensko
1 kg
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.