Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.

Kapr 2016 - plovák

TEEKANNE Heřmánkový čaj 20x1.1g n.s.

Výrobek je už delší dobu nedostupný.
Objednali jsme ho, ale dodavatel
nám zatím nepotvrdil datum doručení
na náš sklad.
TEEKANNE Heřmánkový čaj  20x1.1g n.s.
Heřmánkový čaj v nálevových sáčcích. Působí zklidňujícím účinkem. Více informací
Kód výrobku: 98049
Cena s DPH: 39 Kč
Dostupnost: krátkodobě nedostupný
Přidat do oblíbených
Napište mi, až bude výrobek u dodavatele29 Kč za všechny druhy dopravy!

Podrobný popis výrobku TEEKANNE Heřmánkový čaj 20x1.1g n.s.

Opravdoví znalci čaje se řídí šesti zlatými čajovými pravidly

1. Používejte jen známé značky čaje. Jsou zaručeně vyrobeny z vysoce kvalitních druhů čaje.

2. Pokud je to možné, používejte svou domácí vodu z vodovodu, protože znáte její chuť a vnímáte ji jako "neutrální". Jinak používejte neperlivou vodu (bez bublinek) s pokud možno minimální vlastní příchutí. Černý čaj se zásadně zalévá vroucí vodou.

3. Silně chlórovanou vodu nechte 2-3 minuty projít varem, aby se mohl usadit vápník a uniknout chlór. Nevařte však vodu příliš dlouho.

4. Čajovou konvici vypláchněte horkou vodou a předehřejte.

5. Čaj chutná lépe, když je připraven silný. Proto dejte do konvice raději o jeden sáček nebo čajovou lžičku více. Čaj podávejte s cukrem nebo kandysem a mlékem nebo smetanou (ne krabicové mléko) a dle chuti také s citronem.

6. Čaj se musí nechat vylouhovat. Jak dlouho, záleží na tom, jaký čaj nám chutná - zpravidla asi 4 minuty. Má-li mít čaj povzbuzující a osvěžující účinky, použijte raději větší množství čaje a nechte jej vyluhovat jen cca 2-3 minuty. Má-li mít čaj uklidňující a uvolňující účinky, nechte jej louhovat o něco déle, ale nevíce než 5 minut.

Ještě jeden tip
Čaj je velmi citlivý přírodní produkt. Musí být skladován v chladu a suchu. Dbejte nato, aby čaj byl po použití opět dobře uzavřen v neprodyšné plechové krabici nebo ve skleněné nádobě chráněné před světlem, aby neztratil své jemné aroma.

Tipy pro přípravu zeleného čaje
Na jeden šálek zeleného čaje stačí v průměru o něco menší množství čaje, než je tomu u čaje černého. Rozlišujeme tři tradiční způsoby přípravy:

Varianta 1: Čaj zalijeme vroucí vodou. Po 5 minutách je nápoj nejvydatnější
Varianta 2: Vodu uvedeme do varu, necháme vychladnout na cca 60°C. Potom čaj zalijeme a necháme cca 3 minuty vyluhovat.
Varianta 3: Vodu přivedeme do varu, čaj krátce přelijeme a první várku vylijeme Potom čaj zalijeme podruhé a necháme 2-3 minuty vyluhovat.

Pomocí těchto odlišných postupů lze regulovat obsah tříslovin. Černý čaj by měl být uchováván odděleně od aromatizovaných, bylinných nebo ovocných čajů a koření. Vyhnete se tak nežádanému ovlivnění aroma citlivého černého čaje.

Vánoce 2016

Potřebujete odbornou radu?
Zeptejte se lékárníka

PharmDr. Pavel Škvor, MBA
466 444 233

Po - Pá 8 - 17 h
lekarnik@lekarna.cz

Potřebujete poradit
s objednávkou?

infolinka
466 444 233
Po - Pá 7 - 17 h
obchod@lekarna.cz

Asociace pro elektronickou komerci
Česká kvalita
Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Lékárna.cz
Ověření legálního provozu E-shopu