Lékárna.cz

FRUCTOSIN 60 tablet

Zdravotnický prostředek Více o legislativě
FRUCTOSIN 60 tablet FRUCTOSIN 60 tablet

Je užíván při poruše vstřebávání fruktózy. V tenkém střevě přeměňuje fruktózu na glukózu, a tím zmírňuje příznaky poruchy vstřebávání fruktózy.

Více informací

Produkt je dlouhodobě nedostupný

Termín distribuce je neznámý

Podobné produkty

Produkty od stejného výrobce

Potřebuji poradit

Doporučené alternativní produkty

Do košíku
Do košíku

FRUCTOSIN 60 tablet

Zdravotnický prostředek obsahující enzym xylóza isomerázu a je užíván při poruše vstřebávání fruktózy. V tenkém střevě přeměňuje fruktózu na glukózu, a tím zmírňuje příznaky poruchy vstřebávání fruktózy.

Výhody produktu

  • Přípravek FRUCTOsin® poskytuje lidskému organismu enzym xylózaisomeráza (XI) v aktivní formě jako zdravotnický prostředek.
  • Enzym XI přeměňuje fruktózu na glukózu, která se snadno a rychle vstřebává jako živina.
  • Vzhledem k rychlému zpětnému vstřebávání glukózy, je opětovná přeměna glukózy na fruktózu nepravděpodobná.
  • V důsledku aktivity xylózaisomerázy je fruktóza eliminována již v tenkém střevě, čímž předchází symptomům malabsorpce fruktózy.
  • Jedna tobolka přípravku FRUCTOsin® je schopná enzymaticky přeměnit přibližně 6,2 g fruktózy na glukózu v tenkém střevě.

Složení produktu

Aktivní látka: xylózaisomeráza (EC 5.3.1.5); Stabilizátor: Mikrokrystalická celulóza, obal tobolek: hydroxypropylmethylcelulóza; stabilizátor: maltóza; povrchové činidlo: šelak; stabilizátor: hydroxypropylcelulóza; plnidlo: síran amonný; zahušťovadlo: polyvinylpolypyrrolidon; protispékavé činidlo: mastek; zahušťovadlo: modifikovaný kukuřičný škrob, karboxymethylcelulóza; zvlhčovadlo: glycerin; regulátor kyselosti: uhličitan sodný; barvivo kapslí: oxid titaničitý Přípravek FRUCTOsin® neobsahuje histamin, laktózu ani lepek. Neobsahuje žádné konzervační látky, ani syntetická ochucovadla.

Kdy se používá

Lidé trpící poruchou vstřebávání fruktózy tolerují ve svém jídle pouze malé množství fruktózy (méně než 25 g). Předpokládaným důvodem poruchy vstřebávání fruktózy je porucha v transportním systému fruktózy GLUT-5. Systém GLUT-5 je zodpovědný za vstřebávání fruktózy v tenkém střevě. Pokud není fruktóza vstřebávána v tenkém střevě, je rozkládána bakteriemi v tlustém střevě. Produkty tohoto bakteriálního rozkladu způsobují příznaky poruchy vstřebávání fruktózy. Přípravek FRUCTOsin® přeměňuje fruktózu v tenkém střevu na snadno vstřebatelnou glukózu, čímž předchází příznakům poruchy vstřebávání fruktózy.

Na co si dát pozor.

  • Přípravek FRUCTOsin® není vhodný pro osoby s dědičnou nesnášenlivostí fruktózy.
  • Diabetici by měli užívat přípravek FRUCTOsin® pouze pod lékařským dohledem.
  • Diabetici musí spočítat obsah fruktózy v jídle, jako by to byla glukóza.
  • V případě těhotenství nebo kojení se před použitím přípravku FRUCTOsin® poraďte se svým lékařem.
  • Děti a mladiství by měli užívat přípravek FRUCTOsin® pouze po poradě s lékařem.
  • Neužívejte přípravek při známé přecitlivělosti na xylózaisomerázu nebo na kteroukoli jinou složku přípravku.
  • Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí.
  • Skladujte na chladném a suchém místě.

Doporučené dávkování

V závislosti na celkovém příjmu fruktózy užívejte 1–2 tobolky s vodou 15 minut před jídlem obsahujícím fruktózu. Užívejte až třikrát denně.

Ve chvíli, kdy fruktóza projde trávicím traktem do střev, by měla být tobolka již rozpuštěna a obsažený enzym XI by již měl být aktivní. Obsah tobolky nesmí být rozžvýkán, spolkněte tobolku celou.

Pokud máte problém se spolknutím celé tobolky, můžete tobolku otevřít a okamžitě spolknout obsah s malým množstvím vody bez žvýkání. Maximální denní dávka přípravku FRUCTOsin® závisí na celkovém příjmu fruktózy a nesmí překročit 6 tobolek.

Skladování

Skladujte v suchu, nevystavujte přímému slunci.

Balení obsahuje 60 tablet. 

Informace o produktu

Značka:
Kód výrobku:
454924
Kód EAN:
4011548027905
Držitel rozhodnutí:

Mohlo by vás zajímat

Do košíku
Do košíku

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.