Jakon (Smallanthus sonchifolius) byl na území prastaré říše Inků pěstován odedávna pro své sladké, křupavé a osvěžující hlízy. Sirup má tmavě hnědou barvu, hustou konzistenci a velmi příjemnou chuť připomínající květový med nebo karamel.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Jakon (Smallanthus sonchifolius) byl na území prastaré říše Inků pěstován odedávna pro své sladké, křupavé a osvěžující hlízy. I dnes je běžnou součástí stravy nejen v zemích Jižní Ameriky ale i např. v Japonsku. Jedná se o nutričně velice zajímavou rostlinu, která může obohatit i náš jídelníček a být přínosem pro naše zdraví. Hlízy jakonu jsou bohatým zdrojem fruktooligosacharidů, proto chutnají sladce. Oligosacharidy, na rozdíl od jednodušších cukrů neumí lidský organismus využít, nezvyšují tedy hladinu krevního cukru, proto je jakon vynikající potravinou pro reduční dietu i pro diabetiky. Jakonové hlízy jsou také zdrojem antioxidantů, draslíku, vápníku, hořčíku a mnoha dalších. Sirup z jakonu se vyrábí odpařováním šťávy vylisované a jakonových hlíz. Odpařování probíhá šetrně, při teplotě 40°C, takže nedochází k degradaci enzymů a látek přínosných pro lidské zdraví. Sirup má tmavě hnědou barvu, hustou konzistenci a velmi příjemnou chuť připomínající květový med nebo karamel s lehce ovocným nádechem. V porovnání s medem má o polovinu nižší kalorickou hodnotu a nepřekyseluje organismus. Dá se použít všude, kde běžně používáme cukr, med nebo jiná sladidla.
100% sirup z jakonu BIO.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.