Maqui berry plod BIO je ihned po sklizni lyofilizován (nejšetrnější sušení mrazem) a následně rozemlet. Jedná se o 100% BIO kvalitu přímo z Chille.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Doplněk stravy je potravina, jejímž účelem je doplňovat běžnou stravu a která je koncentrovaným zdrojem vitaminů a minerálních látek nebo dalších látek s nutričním nebo fyziologickým účinkem, obsažených v potravině samostatně nebo v kombinaci, určená k přímé spotřebě v malých odměřených množstvích. Nemá vlastnosti prevence, ošetřování, léčby nebo vyléčení lidských onemocnění. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávat mimo dosah dětí!
Bobule maqui jsou pěstovány indiány kmene Mapuche v Chile. Indiáni tohoto kmene považují maqui za magické ovoce. To samozřejmě nenechalo chladné západní vědce, kteří maqui podrobili mnoha testům a studiím. Největším překvapením byla naměřená hodnota ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) – velikost antioxidační kapacity. Data hovoří jasně, ve 100 g Maqui byla naměřena hodnota ORAC 69 930 (borůvky, náš největší antioxidant, má 6 500). K listopadu 2011 je tedy maqui oficiálně potravinou s největší naměřenou antioxidační hodnotou vůbec.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Jednu čajovou lžičku maqui prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 3× denně.
Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – při takovémto postupu nám v nápoji nevznikají hrudky.
Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.
Chile
Pozor - na trhu v EU se objevuje velmi levné maqui, jehož cena je někdy až třetinová. Většinou se jedná o maqui standardně sušené. Toto maqui nemá potřebnou kvalitu a většinou je kapslováno. Pokud je maqui lyofilizováno, má přírodní nakyslou chuť, pokud je sušeno, chutná jako kartonová krabice. Pokud kapsli otevřete a ochutnáte, rozdíl mezi lyofilizovaným a sušeným maqui lehce poznáte. Při sušení dochází ke ztrátám – např vit. C se při sušení vytrácí z 50 %. Lyofilizace zachovává 95 % všech původních látek v nezměněné podobě.
Balení obsahuje 100g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.