Podrobné informace

Směs na chléb, obsahuje sojovou vlákninu apod. Obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba.

Informace o produktu

Výrobce: SMART AD S.R.O.
Značka: NOMINAL
Kód výrobku: 204039
Kód EAN: 8594010190292
Držitel rozhodnutí: SMART AD S.R.O.

Chléb Pro zdraví... se sojovou vlákninou slouží k přípravě chleba s jemnou chutí se světlejší vláčnou střídou. Obsahuje kvalitní sojovou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje naše směs NOMINAL ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

Suroviny

  • 500 g směs
  • 465 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13 g čerstvého droždí

Složení směsi

Deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, sojová vláknina, cukr, sůl, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření.

Výživové hodnoty na 100g


Energie 1350kJ/323 kcal, Bílkoviny 6,6g, Sacharidy 70g, z toho cukry 3,7g, Tuky 1,3g, NMK 0,3g, Vláknina 8,2g, Sodík Max. 0,8g.

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Slunečnicové bulky

Vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min.

Rustikální kostky

Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

Recenze (4)

Recenze produktu NOMINAL Bezlepková směs na chléb se sojovou vlákninou 500 g

Recenze od 4 uživatelů s celkovým hodnocením 90 %.

Přidat recenzi produktu

(3) (4)

100 %

(5) (2)

100 %

Chleby pro zdraví od nominalu se vždy povedou a jsou moc dobrý.

(3) (3)

60 %

(4) (2)

100 %

Vynikající chleba, krásně kyne, je jemný, nadýchaný, ne jako ostatní trpasličí bezlepkové chleby.

Diskuze

Diskuze k produktu NOMINAL Bezlepková směs na chléb se sojovou vlákninou 500 g

Přidat nový příspěvek do diskuze