Lámanka z pohanky ve vaší kuchyni najde široké využití jako zavářka do polévek i jako bezlepková příloha. Připravíte z ní čerstvou kaši či pomazánku.
Skladem Zítra odešleme, u vás pozítří
Pohanka lámanka
je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek. Rychle měkne - nemusí se vařit.
Sekaná s pohankou lámankou (přibližně 6 porcí)
Ingredience: 1kg mletého masa (může být půl na půl vepřové s hovězím), 100g pohanky lámanky, 2 vejce, 2 cibule, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, kukuřičná strouhanka (nebo pohanková kaše natural).
Příprava: do osolené vroucí vody vsypeme pohanku lámanku (poměr pohanky a vody je 1 : 1,5) a necháme stát do vychladnutí. Maso s cibulí jemně umeleme. V míse vypracujeme z naměklé pohanky, masa, cibule, vajec, česneku a koření těsto, ze kterého vytváříme šišky. Šišky můžeme obalit v kukuřičné strouhance nebo kaši a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Podléváme vodou.
Brynzová pomazánka:
Ingredience: 1 balení brynzy, 2-3 vejce uvařená natvrdo, 100g pohanky lámanky, pórek (cibule), 3 sterilované okurky, sůl, citronová šťáva
Příprava: lámanku osolíme a zalijeme horkou vodou v poměru 1díl lámanky a 1,5 dílu vody. Necháme stát, dokud lámanka nezměkne a nevstřebá vodu (asi 15min). Pórek nebo cibuli nakrájíme, okurek, vejce nastrouháme, vše smícháme, dochutíme solí a šťávou z citronu. Mažeme na pečivo.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.