Podrobné informace

Směs na chléb rustikální je nejnovější z řady Pro zdraví... Jedná se o tmavý chléb s jedinečnými vlastnostmi, připomínající klasické a dnes velmi moderní chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů.

Informace o produktu

Výrobce: SMART AD S.R.O.
Značka: NOMINAL
Kód výrobku: 44984
Kód EAN: 8594010190216
Držitel rozhodnutí: SMART AD S.R.O.

Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně,…). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. K nakousnutí. Dobrou chuť!

Složení

Deproteinovaný pšeničný škrob,lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo: guarová mouka, maltodextrin, jablkový prášek, koření.

Výživové hodnoty na 100 g

Energie 1445kJ/343 kcal, Bílkoviny 6,6g, Sacharidy 71g, z toho cukry 3,7g, Tuky 1,7g, NMK 0,4g, Vláknina 8,2g, Sodík Max. 0,8g.

Suroviny

  • 500 g směs
  • 475 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13 g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká dvouhodinových programů „gluten free“ či sprint (PANASONIC, ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pícky chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně  do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45-60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) asi 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Z těsta můžete připravit i jiný typ pečiva např.

Slunečnicové bulky : vytvarujte  asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min.

Rustikální kostky – těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

Balení obsahuje: 500 g

Recenze (8)

Recenze produktu NOMINAL Bezlepková směs na chléb rustikální 500 g

Recenze od 8 uživatelů s celkovým hodnocením 83 %.

Přidat recenzi produktu

(4) (2)

100 %

Nejlepší směs, kterou jsem vyzkoušela

(3) (2)

80 %

(2) (4)

100 %

vynikající chléb

(3) (1)

80 %

(2) (4)

40 %

(2) (3)

100 %

(2) (3)

60 %

(1) (3)

100 %

Kaše je chuťově výborná. Po zalití horkým mlékem je za pár minut hotová.

Diskuze

Diskuze k produktu NOMINAL Bezlepková směs na chléb rustikální 500 g

Přidat nový příspěvek do diskuze