Téměř černá sirupovitá hmota, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru ze šťávy z cukrové třtiny.
Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás v pondělí 22. 4.
Třtinová šťáva přirozeně obsahuje kromě cukru též biologicky aktivní látky, potřebné k jeho strávení. Ty však zůstávají v sirupu, který zbývá po oddělení krystalků cukru ze zahuštěné třtinové šťávy, tedy v melase. Širšímu používání melasy brání její výrazná chuť, která většině lidí vadí. V malém množství má totiž melasa velmi příjemnou chuť a navíc zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmu.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1261 kJ/297 kcal, Tuky 0,2 g z toho nasycené mastné kyseliny < 0,2 g, Sacharidy 70 g z toho cukry 59 g, Bílkoviny 3,7 g, Sůl 0,04 g, Vápník, 250 mg (31 % DDD), Hořčík 210 mg (56 % DDD), Železo 13 mg (93 % DDD).
DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu
Paraguay
Trochou melasy můžete dochutit mléko či jogurt jako zálivku müsli nebo kukuřičných lupínků, med nebo ovocné čaje.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu.
Balení obsahuje 450 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.