Kulinářská specialita z kokosu pro výrobu sladkých dezertů nebo do polévek a omáček.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Kokosový ořech je druh ovoce, který roste na kokosových palmách převážně v tropech, a to po celém světě. Palmy produkují až 150 plodů ročně a lidé je pěstují již 3000 let. Je zajímavé, že ořechy kokosu jsou jedněmi z největších semen na světě a využívá se jak jejich dužina, tak slupka i voda.
Smetana se vyrábí tak, že se kokosová dužina vymačkává v horké vodě a poté se směs nechá odstát. Smetana vyplave nahoru a sbírá se z povrchu tekutiny.
Kokosový extrakt 70 %, voda, xanthan.
Výživové údaje na 100 ml výrobku: Energická hodnota 875 kJ / 209 kcal, Tuky 21 g z toho nasycené mastné kyseliny 19 g, Sacharidy 2,5 g z toho cukry 2,5 g, Bílkoviny 1,8 g, Sůl 0,07 g.
Dezerty - pří výrobě zmrzliny nebo třeba pudinku zkuste použít místo mléčné smetany kokosovou, dezerty obohatíte o exotickou vůni kokosu. Nápoje - ledová káva nebo smoothie, obojí lze vylepšit touto smetanou. Polévky - přidejte alternativu smetany do vaší oblíbené polévky, její chuť bude díky ní plná a jemnější zároveň. Omáčky - kokosová alternativa smetany může být i základem smetanových omáček. Zapékání - smetana kokosová funguje při zapékání brambor nebo těstovin stejně dobře jako mléčná. Dresinky - pokud je váš dresink příliš hustý, lze ho naředit alternativou smetany. Asijská jídla - exotické polévky, omáčky nebo třeba tradiční pokrm "kari", u všeho lze využít tuto speciální smetanu, smetana dokáže zmírnit ostrost příliš pálivých jídel.
Balení obsahuje 200 ml.
Skladujte na suchém místě při pokojové teplotě. Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 3 dnů.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.