Kokosový cukr se v Asii používá jako oblíbené sladidlo už stovky let, v našich končinách si na něj teprve začínáme zvykat. Výchozí surovinou pro jeho výrobu je nektar z květů kokosové palmy. Ten se ohříváním zahušťuje na sirup, z něhož se odpařením vody získají krystaly, které se nakonec barvou i konzistencí podobají nerafinovanému třtinovému cukru.
◉
Navíc sleva 10 %
Kokosový cukr je získaný z nektaru kokosových květů a má oproti jiným…
159 Kč
Cukr z nektaru květů kokosové palmy v bio kvalitě.
80 Kč
doprava ZDARMA od 499 Kč
Kokosový cukr je ideální alternativou rafinovaného cukru. Má nízký…
105 Kč
Přírodní sladilo, které je produktem ekologického zemědělství.
59 Kč
Kokosový sirup jako alternativa cukru nebo medu. Vyzkoušejte ho při…
86 Kč
Doplněk stravy
◉
Navíc sleva 10 %
Kokosový palmový cukr je sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem.
99 Kč
Kokosový cukr v BIO kvalitě získaný z okvětí kokosových palem.
105 Kč
DOPRAVA ZDARMA OD 599 Kč
Oblíbená náhrada za nejčastěji používaný bílý rafinovaný cukr nebo…
100 Kč
DOPRAVA ZDARMA OD 599 Kč
Kokosový cukr v BIO kvalitě, který se získává z okvětí kokosových…
56 Kč
DOPRAVA ZDARMA OD 599 Kč
Kokosový sirup je přírodní sladidlo s jemnou karamelovou chutí, která…
115 Kč
Balíček vykouzlí úsměv na rtech nejen příznivcům zdravé stravy, ale…
Z výživového hlediska jde o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celou řadu vitamínů a minerálů (vitamíny skupiny B, hořčík, draslík, zinek a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, tudíž patří mezi potraviny s nízkým GI.
Díky vysokému obsahu antioxidantů jsou mu přičítány pozitivní účinky na zdraví, nicméně vědecky podložené důkazy zatím k dispozici nejsou. Má široké použití v kuchyni – přidává se do zákusků, používá se při pečení, dává do cereálií, je vhodný jako sladidlo k oslazení nápojů, jak horkých, tak studených.
Kategorii Kokosový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Kokosový cukr se v Asii používá jako oblíbené sladidlo už stovky let, v našich končinách si na něj teprve začínáme zvykat. Výchozí surovinou pro jeho výrobu je nektar z květů kokosové palmy. Ten se ohříváním zahušťuje na sirup, z něhož se odpařením vody získají krystaly, které se nakonec barvou i konzistencí podobají nerafinovanému třtinovému cukru.
Z výživového hlediska jde o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celou řadu vitamínů a minerálů (vitamíny skupiny B, hořčík, draslík, zinek a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, tudíž patří mezi potraviny s nízkým GI.
Díky vysokému obsahu antioxidantů jsou mu přičítány pozitivní účinky na zdraví, nicméně vědecky podložené důkazy zatím k dispozici nejsou. Má široké použití v kuchyni – přidává se do zákusků, používá se při pečení, dává do cereálií, je vhodný jako sladidlo k oslazení nápojů, jak horkých, tak studených.
Kategorii Kokosový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.