Hlíva ústřičná - sušené houby. Nejen že má hlíva ústřičná léčivé účinky, ale také si našla cestu do mnoha výtečných receptů.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Jak konzumovat sušenou hlívu ústřičnou
Hlíva ústřičná se v kuchyni používá podobně jako žampióny či ostatní jedlé houby. Je to vynikající surovina pro polévky, omáčky a rizota. Lze ji také použít do smaženice nebo zapékat s různými náplněmi. Veškeré schopnosti si houba zachovává i v sušeném stavu. Sušenou hlívu před použitím namočte na 1 hodinu do vody nebo mléka.
Charakteristika
Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) roste ve velkých trsech na kmenech a pařezech listnatých stromů. Pěstuje se také uměle na substrátu ze slámy, kukuřičných klasů nebo na dřevěných špalcích. Stěží se najdou jiné houby, které by byly pro náš organismus přínosnější. Mimořádně účinnou látkou je lovastatin, který patří do skupiny látek snižujících cholesterol. Hlíva se vyznačuje i vysokým obsahem enzymů, které se podílejí na metabolismu cukrů, tuků a bílkovin. Nejdůležitější látkou je ale beta 1,3 d-glukan.
Energetická hodnota: 1719 kJ/411 kcal; Tuky: 3,6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g; Sacharidy: 54 g; z toho cukry: 9,8 g; Bílkoviny: 29 g; Sůl: 0,4 g.
100% hlíva ústřičná.
Polsko.
Výrobek uchovávejte na suchém a studeném místě. Po otevření chraňte před vlhkem.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.