Podrobné informace

Lékořicoví šneci. Nečokoládová cukrovinka.

Informace o produktu

Výrobce: HARIBO
Značka: HARIBO
Kód výrobku: 5741
Kód EAN: 4001686101766
Držitel rozhodnutí: HARIBO
Užití
Lékořicová šťáva propůjčuje výrobkům typickou příjemnou chuť a velmi příznivě působí na žaludek. Podle druhů cukrovinek se kromě lékořice přidávají další přísady jako cukr, glukózový sirup, pšeničná mouka, modifikovaný škrob nebo vepřová želatina, sůl a aromata. Podle těchto receptur pak vznikají nejoblíběnější HARIBO-lékořicové cukrovinky, které obsahují minimálně tři procenta lékořicové šťávy.
Fakta
Výchozím produktem při výrobě lékořicových cukrovinek je kořen nebo oddenky keře zvaného lékořice (Glycyrrhiza) z rodu dvouděložných, čeledi bobovitých. Přesněji jde o lékořici lysou (Glycyrrhiza glabra), která pochází původně z Orientu. Keře kvetou modrofialově a dorůstají výšky jeden až dva metry. Lékořice se dříve pěstovala i u nás, dnes roste především ve Středomoří a ve střední Asii. Šťáva pro výrobu cukrovinek (pendrek) obsahuje sladký glycyrhizin, silice, třísloviny, flavonové a fytoncidní látky. Uklidňuje sliznici žaludku a průdušky. Při nachlazení nebo žaludečních potížích jsou pomocí lékořice dosahovány velice dobré léčebné účinky. Na podzim se sklízejí rozvětvené kořeny, které jsou silné asi jako prst a dosahují délky až osmi metrů. Omyjí se, oloupou, nastrouhají a nakonec se vyvaří ve vodě. Vznikne hustá černá tekutina, která se před ztuhnutím slije do nádob. Tak vznikají pětikilogramové bloky surové lékořice. V této formě přichází surovina ke zpracování i do firmy HARIBO. Velmi tvrdé lékořicové bloky, které se pň úřieru lámou, se rozpustí v horké vodě. Pro výrobu HARIBO-cukrovinek se surová lékořice ředí, protože patnáctiprocentní obsah glycyrhizinu je příliš vysoký.

Recenze

Recenze produktu HARIBO Schnecken 100g lékořicové

Diskuze

Diskuze k produktu HARIBO Schnecken 100g lékořicové

Přidat nový příspěvek do diskuze