Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.

Kapr 2016 - plovák

HARIBO Schnecken 100g lékořicové

Výrobek je už delší dobu nedostupný.
Objednali jsme ho, ale dodavatel
nám zatím nepotvrdil datum doručení
na náš sklad.
HARIBO Schnecken 100g lékořicové
Lékořicoví šneci. Nečokoládová cukrovinka. Více informací
Kód výrobku: 5741
Cena s DPH: 24 Kč
Dostupnost: krátkodobě nedostupný
Přidat do oblíbených
Napište mi, až bude výrobek u dodavatele29 Kč za všechny druhy dopravy!

Podrobný popis výrobku HARIBO Schnecken 100g lékořicové

Užití
Lékořicová šťáva propůjčuje výrobkům typickou příjemnou chuť a velmi příznivě působí na žaludek. Podle druhů cukrovinek se kromě lékořice přidávají další přísady jako cukr, glukózový sirup, pšeničná mouka, modifikovaný škrob nebo vepřová želatina, sůl a aromata. Podle těchto receptur pak vznikají nejoblíběnější HARIBO-lékořicové cukrovinky, které obsahují minimálně tři procenta lékořicové šťávy.
Fakta
Výchozím produktem při výrobě lékořicových cukrovinek je kořen nebo oddenky keře zvaného lékořice (Glycyrrhiza) z rodu dvouděložných, čeledi bobovitých. Přesněji jde o lékořici lysou (Glycyrrhiza glabra), která pochází původně z Orientu. Keře kvetou modrofialově a dorůstají výšky jeden až dva metry. Lékořice se dříve pěstovala i u nás, dnes roste především ve Středomoří a ve střední Asii. Šťáva pro výrobu cukrovinek (pendrek) obsahuje sladký glycyrhizin, silice, třísloviny, flavonové a fytoncidní látky. Uklidňuje sliznici žaludku a průdušky. Při nachlazení nebo žaludečních potížích jsou pomocí lékořice dosahovány velice dobré léčebné účinky. Na podzim se sklízejí rozvětvené kořeny, které jsou silné asi jako prst a dosahují délky až osmi metrů. Omyjí se, oloupou, nastrouhají a nakonec se vyvaří ve vodě. Vznikne hustá černá tekutina, která se před ztuhnutím slije do nádob. Tak vznikají pětikilogramové bloky surové lékořice. V této formě přichází surovina ke zpracování i do firmy HARIBO. Velmi tvrdé lékořicové bloky, které se pň úřieru lámou, se rozpustí v horké vodě. Pro výrobu HARIBO-cukrovinek se surová lékořice ředí, protože patnáctiprocentní obsah glycyrhizinu je příliš vysoký.
Vánoce 2016

Potřebujete odbornou radu?
Zeptejte se lékárníka

PharmDr. Pavel Škvor, MBA
466 444 233

Po - Pá 8 - 17 h
lekarnik@lekarna.cz

Potřebujete poradit
s objednávkou?

infolinka
466 444 233
Po - Pá 7 - 17 h
obchod@lekarna.cz

Asociace pro elektronickou komerci
Česká kvalita
Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Lékárna.cz
Ověření legálního provozu E-shopu