Ghí bylinné kurkuma je čistý máselný tuk vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury, obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Ghí je čistý máselný tuk vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury. Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů. Při výrobě přepuštěného másla klademe největší důraz na kvalitu a tradici výroby. Používáme pouze ingredience od ověřených dodavatelů.
Ghí je vynikajícím vodičem pro účinky dané byliny na organismus. Kurkuma je silný antioxidant, působí protizánětlivě, především v oblasti kloubů. Chrání játra, nervový systém, napomáhá trávení, podporuje kardiovaskulární systém.
Během posledních pár let se můžeme s ghí setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Z ajurvédy vychází čínská medicína, ale i veškerá západní medicína. Ghí je ideální ve spojení s léčivými bylinami, takto získá tělo z jejich účinků největší prospěch.
Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Místo oleje, másla nebo sádla. Má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů – polévek, omáček, zelenina dušená na ghí je bezkonkurenční. Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve studené kuchyni má také své místo, při alergii na mléčnou bílkovinu lze mazat na chleba a pečivo.
Neobsahuje laktózu a je přirozeně bezlepkové.
BIO bezvodý máselný tuk 99%, sušená kurkuma kořen 1 %.
1 lžíci pro zdraví denně.
Nakrájejte brambory na plátky a fritujte na ghíčku. Chutnají jako brambůrky a jsou lehce stravitelné.
Energie 3677kJ/878,2 kcal, tuk 99,4 % z toho nasycené mastné kyseliny 70 g, sacharidy 0,4 %, bílkoviny 0,1 g, sůl < 0,01 g.
Bezvodý máselný tuk 99%.
Česká republika
220 ml
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.