Oblíbené položky

Úvodní strana » Zdravá výživa a hubnutí » Nápoje » Káva

DOUWE EGBERTS káva Toccata instantní 100g - recenze

Kód výrobku: 114481

100 % 2 recenze

Toccata: Lahodně jemná káva. Na každý den. Vyráběna metodou vymražování (tzv. freeze dry), jež je zárukou lahodně jemné chuti a bohatého aroma.

Více informací

Produkt je dlouhodobě nedostupný

Termín distribuce je neznámý

Podobné produkty
Podobné produkty od stejného výrobce Pošlete mi e-mail, až bude produkt opět skladem

 
Podrobné informace
Recenze (2)
Diskuze

Podrobné informace

Toccata: Lahodně jemná káva. Na každý den. Vyráběna metodou vymražování (tzv. freeze dry), jež je zárukou lahodně jemné chuti a bohatého aroma.

Informace o produktu

Výrobce: SARA LEE
Značka: DOUWE EGBERTS
Kód výrobku: 114481
Kód EAN: 8594001664016
Držitel rozhodnutí: SARA LEE

Výroba kávy
Pro přípravu našich instantních káv používáme nejlepší kávová zrna, optimální způsob pražení a vařením připravíme velké množství čerstvé kávy. Pak extrahujeme částečky kávy a odpaříme zbývající tekutinu za použití speciálního postupu tzv. lyofilizace (odstranění vody vymrazením), kterým výrobek získává vyšší kvalitu a jemnější chuť kávy. Lahodně jemná káva. Na každý den. Vyráběna metodou vymražování (tzv. freeze dry), jež je zárukou lahodně jemné chuti a bohatého aroma.

S praktickým uzavíráním, které uchová aroma. Nyní v novém obalu. Sklenice je opatřena atraktivním průhledným fóliovým obalem.

Instantní káva
Rozpustná káva byla uvedena na trh kolem roku 1950. Šálek instantní kávy lze připravit rychle a snadno bez vaření, neboť toto vše již bylo uděláno ve výrobním závodu. Existuje více jak 60 druhů káv. Pro výrobu kávy jsou nejdůležitější dva druhy - arabika a robusta. Arabika je aromatická káva s menším obsahem kofeinu, zatímco robusta má více kofeinu a má zemitější chuť. Druhy kávy se liší jako původem (horské, nížinaté), tak chutí a vůní zrn.

Instantní káva se na trhu objevila v 50. letech minulého století. Existují dva způsoby její výroby -sušení mražením a rozprašováním. Během procesu sušení mražením se tekutá uvařená káva zmrazí na mínus 40 stupňů, což způsobí, že se voda v kávovém koncentrátu přemění na krystaly. Ty se pak sublimaci odstraní a rozpustná káva ve formě pevných suchých krystalů zůstává. Druhou metodou se koncentrovaná káva rozprašuje do horkého vzduchu, který vysuší vodu z koncentrátu a zanechá pouze kávový prášek.

Jemnost mletí kávy významně ovlivňuje kvalitu a chuť nápoje. Je důležité používat správnou jemnost směsi pro jednotlivé druhy přípravy kávy. Kvalita kávy závisí na jejím vylouhování, které je určováno jemností směsi, poměrem kávy a vody a délkou doby, po níž je káva v kontaktu s vodou. Obecně platí, čím kratší je proces vaření (přípravy) kávy, tím jemněji musí být káva namleta. Např. pro přístroje připravující espresso je nutno mít velmi jemnou kávu. neboť šálek této kávy je připraven během 20 sekund.

Skladování
Odbornici z Douwe Egberts doporučují, aby balení kávy bylo vždy po použití opětovně co nejlépe uzavřeno a uchováváno v lednici v dobře zavřené nádobě. Takto vůně a chuť kávy vydrží nejdéle. Pro její maximální zachování se doporučuje spotřebovat otevřené balení do 3 týdnů.

Recenze (2)

Recenze produktu DOUWE EGBERTS káva Toccata instantní 100g

Recenze od 2 uživatelů s celkovým hodnocením 100 %.

Přidat recenzi produktu

100 %

100 %

Diskuze

Diskuze k produktu DOUWE EGBERTS káva Toccata instantní 100g

Přidat nový příspěvek do diskuze

Zkušenosti uživatelů

Lucie Š.

100 % 21/03/2013

Více

Štítky

Káva

 

Mohlo by vás zajímat


Načítám

Nejprodávanější značky

Výhodné nabídky už nemusíte hledat

pošleme vám je e-mailem :)

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.
Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám