Barevné fazole příbuzné mungu s výbornou oříškovou chutí pro široké využití.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.
Fazole adzuki*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 1281 kJ / 304 kcal, Tuky 1,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 41,5 g z toho cukry 3,1 g, Bílkoviny 23,1 g, Sůl 0,00 g.
Čína
Příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou. Salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou. Polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit. Zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu. Karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů. Nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření.
Balení obsahuje 500 g.
Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.