Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Panna cotta z kokosového mléka

Zdravé vaření: Panna cotta z kokosového mléka

Tahle italská klasika je vděčným dezertem, jehož příprava je naprostá hračka a nezabere Vám déle než 10 minut. Musíte pak sice počítat s pár hodinami chlazení v lednici, ale jak známo, na dobré věci si člověk musí počkat. Ve většině receptů je základem panna cotty smetana, já jsem se ale rozhodla vydat jinou cestou a nahradila ji plnotučným kokosovým mlékem.

Zdravé vaření: Panna cotta z kokosového mléka

Co ale tuto panna cottu dělá skutečně zajímavou, je prášek mesquite, který je do ní přimíchaný. Že jste o něčem takovém nikdy neslyšeli? I pro nás v Lékárně.cz byla tato superpotravina naprostou novinkou. Jde o prášek z rozemletých plodů (které se řadí mezi luštěniny) jihoamerického stromu mesquite, někdy známého také jako naditec, který je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin se spoustou vlákniny. Překvapí Vás nasládlou chutí a vůní zkaramelizovaných ořechů, hodí se tedy do panna cotty k jejímu ochucení a částečně i jako sladidlo.

Suroviny na 3 panna cotty (nádobky o objemu 125 ml):

  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce prášku mesquite
  • 2 lžičky agaru 

1. V menším hrnci si rozehřejte kokosové mléko, které oslaďte kokosovým cukrem a přidejte prášek mesquite a důkladně ho v mléce rozšlehejte metličkou. Vše prohřívejte na sporáku zhruba 4 minuty, mléko se ale nesmí vařit. 

2. Na závěr do směsi zamíchejte agar a ještě minutu prohřívejte za stálého míchání. 

3. Tekutinu přelijte do připravených nádobek (mističek, kelímků) vymazaných kokosovým olejem a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 5 hodin. 

Hotová panna cotta chutná po karamelu a při podávání ji můžete ozdobit oříšky, sirupem či posypat kokosovým cukrem. 


nakupovat

Související zboží

všechny články

Přečtěte si

 

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám