Milujete kokos ve všech jeho podobách? Pak není nic lepšího, než si jeho podamnivou chuť dopřát v co nejkoncentrovanější podobě. Tu nabízí RAW způsob přípravy zákusků a dalších cukrovinek, který není jen o tom udžet všechny kvalitní suroviny pohromadě za každou cenu. Naopak, vyžaduje poměrně velkou dávku fantazie, kvalitní mixér a sušičku potravin. 

Kokosové RAW kuličky s gojiTyhle kokosové kuličky jsou ale hračka, a tak se nebojte pustit do jejich přípravy. Nějak se totiž začít musí a příštím krokem už může být např. RAW dort. Recept na něj si ale schovám do té doby, dokud na zahradě nebude uzrávat čerstvé ovoce. 

Ingredience na cca 20 kuliček

  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 100 g mandlí
  • 2-3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce datlového sirupu (pokud nechcete, aby kuličky získaly růžovou barvu, zvolte agávový sirup)
  • plody goji (doprostřed každé kuličky přijde jeden kus)

Nejprve si kokos namelte tak, aby vám vznikl jemný prášek. Mixujte ho do té doby, dokud nezíská vlhkou podobu - to znamená, že se z něj už postupně začal uvolňovat i obsažený olej. Stejně najemno si namelte i mandle. Poté vše smíchejte s kokosovým olejem, který si předtím nechte povolit v pokojové teplotě, a sirupem a poté vytvářejte kuličky, do nichž vždy schovejte jeden kousek goji. Na závěr obalte kuličky v nahrubo nastouhaném kokosu a nechte odpočinout zhruba hodinku v lednici.