Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Jablečno-kokosový pudink

Zdravé vaření: Jablečno-kokosový pudink

Pusťte z hlavy kupované přeslazené pudinky, různé krémy a jogurty a připravte své drahé polovičce nebo dětem tento rychlý jablečno-kokosový pudink. Skvěle poslouží, když vás honí mlsná, a dopřát si ho můžete také k snídani. Když si navíc vyhrajete s jeho odobením, vaši nejbližší si na kupované dezerty ani nevzpomenou. 

Zdravé vaření: Jablečno-kokosový pudink

Třívrstvý dezert se skládá z těchto surovin

  • jablečno-kokosový pudink: jablka, kokosový nápoj, vanilka, kokosový olej, agar
  • rýžová kaše: instantní rýžová kaše, kokosový nápoj, kakao, javorový sirup
  • poslední vrstvou jsou na kolečka nakrájené banány nebo piškoty

Na jablečno-kokosový pudink budete potřebovat 5 středních jablíček, které oloupejte a zbavte jadřinců a poduste je na cca 1 dcl kokosového nápoje, dokud nezměknou tak, abyste je mohli rozmixovat na hladkou kaši (její výsledná hustota závisí na šťavnatosti jablíček – pokud se vám bude zdát příliš hustá, přilijte kokosový nápoj). Do vzniklé kaše přidejte 1 vrchovatou lžíci kokosového oleje a špetku vanilky – přiveďte k varu a na závěr přidejte 1/2 lžičky agaru (agar přidávejte podle návodu, po jeho přidání by se měl pudink obvykle vařit ještě několik minut). 

Připravte si rychlou rýžovou kaši a to tak, že ohřejete 200 ml kokosového nápoje, ve kterém rozmícháte 3 lžíce rýžové kaše a kakao (množství podle chuti). Doslaďte javorovým sirupem. 

Ozdobení pudinku je už na vaší fantazii... nezapomeňte, že jíme také očima :-) A o dětech to platí dvojnásob. Navrch pudinku můžete nastrouhat třeba kvalitní čokoládu


nakupovat

Související zboží

všechny články

Přečtěte si

 

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám