Lékárna.cz

Léčivá palma pro mužskou potenci. Serenoa repens pomáhá nejen s erekcí

Palma pilovitá (Serenoa repens) je rostlina, užívaná pro podporu zdravé funkce prostaty i sexuálních funkcí mužů již po staletí.

Léčivá palma pro mužskou potenci. Serenoa repens pomáhá nejen s erekcí
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Serenoa repens na mužskou potenci

Palma pilovitá (Serenoa repens, známá také pod názvem Saw palmetto) přispívá k normální funkci mužské prostaty i reprodukčnich orgánů. Již na začátku 18. století používali američtí Indiáni plody této rostliny k celkovému povzbuzení a také ke zvýšení chuti k jídlu.

Jak palma působí v těle

Rostlina působí na hormonální úrovni. Mechanismus účinku je značně složitý a nemá cenu ho zde dopodrobna rozvádět. Látky v rostlině obsažené dobře působí na mužskou prostatu a ovlivňují stavy spojené se zbytněním prostaty (benigní hyperplazie prostaty), tj. pokud chodíte častěji močit (zejména v noci), máte přerušovaný nebo slabý proud moči, močení vás bolí nebo máte pocit neúplného vyprázdnění močového měchýře.

Benigní hyperplazie prostaty znamená nezhoubné zbytnění prostaty. Jedná se o přirozený proces stárnutí prostaty; při zbytnění utlačuje prostata močovou trubici, což způsobuje obtíže při vyprazdňování močového měchýře. První příznaky se mohou objevit již ve 40 letech, ve věku 65 let se vyskytují u 70 % mužů.

Původ palmy s nachovými plody 

Serenoa roste v jihovýchodní části USA. Má široké vějířovité listy a její tmavě červené plody jsou chráněny tlustým lupenem na malém stonku, připevněném ke kmenu. Kvete od prosince do března a plodí nachově červené plody od dubna do října. Palma je velmi odolná proti ohni. Z plodů, kterých je na jedné rostlině 100 až 400, vzniká šťáva. Pro výrobu extraktu se používají sušené plody. Jsou zamrazeny a jemně rozemlety tak, aby aktivní složky byly chráněny před horkem, které vzniká při mletí těchto plodů.

Jak se serenoa užívá

Serenoa se užívá orálně (ústy), výhodou je i minimum vedlejších účinků. Kromě působení na zdravé fungování mužské prostaty a reprodukčních orgánů, účinkujepříznivě i na normální růst a kvalitu vlasů. Extrakt z ní je součástí některých volně prodejných léčivých přípravků - vždy se tedy řiďte příbalovým letákem, kde najdete jak přípravek užívat a v jakých dávkách. V případě jakýchkoliv dotazů se obraťte na naši Odbornou poradnu - naši lékárníci vám vždy poradí.

Rizika užívání

Rostlina je relativně bezpečná s minimem nežádoucích účinků.U některých jedinců se může objevit nevolnost, zvracení, průjem, poruchy erekce a ejakulace. Pokud užíváte léky na srážení krve, určitě se poraďte před užitím se svým praktickým lékařem. Serenoa může snížit krevní srážlivost a zvýšit tak pravděpodobnost krvácení.

Nejen pro muže, ale i pro ženy

Serenoa repens je součástí přípravků nejen pro muže, ale i pro ženy - i zde prospívá normálnímu zdravému fungování reprodukčního systému.

Pokud si nejste jisti ohledně užívání bylinek či doplňků stavy, poraďte se s lékařem či lékárníkem v naší poradně.

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.