Kurkuma a její účinky
Kurkuma podporuje správné fungování zažívacího traktu a jater, tedy orgánů, které jsou ústřední pro to, jak se cítíme, jakou máme pleť i náladu. U kurkumy bylo zjištěno i příznivé působení na zdraví kloubů a celého pohybového systému. Indové a další východní národy si kurkumy velmi cení a považují ji za "žluté zlato". Pravidelně kurkumu přidávají do svých pokrmů a tím udržují své zdraví a snad i dlouhověkost.
Tip pro nespavce
Kurkumové latté si uvařte večer, navodí vám příjemnou atmosféru a připraví na kvalitní noční spánek.
Na kurkumové latté budete potřebovat
- 240 ml neslazeného rýžového nebo kokosového mléka
- 1 lžička sušené kurkumy
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka mletého čerstvého pepře
- 2 čajové lžičky medu
- 1 lžička kokosového oleje
Postup
V kastrůlku zahřejeme mléko, přidáme kurkumu, zázvor, skořici a černý pepř. Necháme prohřát pod bodem varu a vypneme. Přilijeme kokosový olej a kuchyňskou metlou či mixérem vyšleháme latté. Na závěr osladíme medem.
Náš tip
Kurkumu byste měli vždy konzumovat se špetkou pepře. V pepři obsažený piperin mnohonásobně zvyšuje účinky kurkuminů.
Stačí jeden lok a podlehnete mu ☕💚 Dopřejte si latté v chladnějších dnech nebo po náročném dni - skvěle zahřeje a vykouzlí vám úsměv na tváři.
Dobrou chuť!