Lékárna.cz

Mohou kloubní výživu Alavis užívat i lidé?

Bolesti kloubů dokážou pořádně potrápit, a to nejen v pozdějším věku. Jakmile se začínají ozývat kolena, lokty, kyčle a další klouby, snažíme se to co nejdříve řešit. Bolesti kloubů netrápí pouze lidi, ale i zvířata. Existují speciální výživy určené pro koně, psy nebo kočky.

Mohou kloubní výživu Alavis užívat i lidé?
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Alavis je speciální veterinární přípravek pro koně, psy nebo kočky.  Dostáváme stále více dotazů, jak je to s užíváním tohoto přípravku pro lidi.

Jaké je složení Alavisu Triple Blend extra silný

Alavis pro koně:

  • Glukosamin sulfát - 348 g
  • Chondroitin sulfát - 130 g
  • MSM - Methylsulfonyl­methan - 435 g

Složení účinných látek ve výživě určené pro koně je překvapivě shodné s některými přípravky určeným pro humánní účely a pro lidi. V probíhajících diskuzích na webových stránkách, diskutující zmiňují nepříjemnou chuť. Rozdíl je především v pomocných látkách jednotlivých balení.

Ministerstvo zdravotnictví však užívání Alavisu pro lidi nedoporučuje a to z důvodu, že se jedná o veterinární přípravek.

Jiné trávení u zvířat i lidí

"Zvířata mají jiné trávení, takže veterinární léčiva mohou obsahovat jiné pomocné látky, než jsou v produktech humánních. Většinou jsou i ochucována tak, aby chutnaly svým konzumentům, tedy koním, psům či kočkám.Ve většině případů toto dochucení či použití pomocných látek není příliš vhodné pro člověka, ať již chuťově nebo esteticky. U citlivějších jedinců se mohou objevit i trávicí problémy. Tím, že zvířata mají trochu odlišné vstřebávání látek než člověk, není vždy správný přepočet hmotnosti zvířete na odpovídající hmotnost člověka. Použití veterinárních přípravků je vždy na vlastní riziko a je vhodnější poohlédnout se po stejně kvalitních přípravcích pro lidi."  (Mgr. Pavla Horáková)

Látky v Alavisu Triple Blend extra silný

Přípravek pro koně Alavis a některé humánní doplňky stravy, obsahují látky glukosamin sulfát a chondroitin sulfát, které jsou přirozenou součástí kloubních chrupavek. Přípravky dále obsahují 2 typy kolagenu.

Ovšem nejen pomocné látky mohou být při humánním užívání problém. Nesrovnatelné je i dávkování. Dávkování určené na hmotnost koně rozhodně není vhodné pro hmotnost průměrného člověka. Pro oklamání chutě se Alavis koni podává zamíchaný v potravě. 

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.