Lékárna.cz

Zdraví z přírody pro dobrou náladu

Se špatnou náladou se dá bojovat i pomocí bylinek a dalších přírodních prostředků. Prozradíme vám, které z nich stojí za to vyzkoušet.

Zdraví z přírody pro dobrou náladu
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Omega 3 pro správnou činnost mozku

Preventivně je vhodné hlídat si příjem omega 3 mastných kyselin (EPA a DHA), jejichž významným zdrojem je hlavně kvalitní rybí tuk. Dále pak také z rostlinných zdrojů lněná semínka, konopná semínka, chia semínka, vlašské ořechy, mořské řasy či sója. EPA a DHA prospívají také k udržení dobrého zdraku, normální činnosti srdce a správné hladině cholesterolu v krvi. Pro dosažení tohoto efektu je třeba přijímat minimálně 250 mg DHA denně. Je důležité si tedy příjem omega 3 mastných kyselin hlídat a nebo je raději do jídelníčku zařadit ve formě doplňku stravy.

Lékárníkův čaj pro radost a duševní pohodu

Vyzkoušejte náš nový bylinný čaj, který vám nejen zachutná, ale hlavně vykouzlí úsměv na tváři. Tato kompozice bazalky posvátné, lípy nebo třeba růže stolisté patří mezi našimi zákazníky k nejoblíbenějším a my vám teď prozradímě proč. Vsadili jsem na jemnou kompozici bylinek, které mohou pít děti, dospělí i senioři a je vhodný i k pravidelnímu pití. Lahodný chuťový zážitek a účinek bylin, jsou tím pravým pro každého.

Meduňka lékařská

Meduňka lékařská je velmi dobře známá pro své uklidňující účinky na naši psychiku. Udržuje hladiny hormonů v rovnováze, prospívá správné činnosti trávicí a dýchací soustavy. Pokud se cítíte ve stresu a máte problémy s usínáním, meduňka je pro vás vhodnou bylinkou - podporuje totiž pozitivní náladu a přispívá k relaxaci organismu. Vyzkoušejte meduňkový bylinný čaj, který nádherně voní i chutná a spánek se jistě brzy dostaví.  

Vitamíny a minerály pro podporu nervové činnosti

Minerály jako je hořčík, jód, měď, železovápník, draslík a vitamín C a vitamíny skupiny B přispívají k ochraně a zdraví našich nervů.

Mezi další pomocínky naší dobré nálady a odolnosti patří adaptogeny jako je rhodiola, ženšen, maca, guarana a další. Najdete je v doplňcích stravy určených na nervovou soustavu.

Třezalka tečkovaná

Třezalka tečkovaná je silná bylinka, která je pro své účinky na harmonizaci psychické rovnováhy používána již od pradávna. Třezalka podporuje i normální funkce dýchacích cest, imunitního systému a správné trávení. S třezalkou musíte ale zacházet opatrně. Třezalka tvoří řadu interakcí s léky, zvyšuje citlivost kůže na sluneční záření, a proto by její užívání mělo být pouze krátkodobé. Nejste-li si jisti, zda je třezalka pro vás vhodná, o jejím užívání poraďte s lékárníkem v naší odborné poradně z nebo s lékařem.

Náš tip

Oblíbenou bylinkou na duševní rovnováhu, harmonii a relaxaci je bazalka posvátná neboli Tulsi. Najdete ji v našem čaji Lékárníkův čaj pro radost a duševní pohodu. Její chuť a vůni si zamilujete.

Levandule lékařská

Levandule lékařská krásně kvete, pěkně voní a je i skvělým pomocníkem při relaxaci.  Můžete si z ní uvařit bylinný čaj, ale mnohem oblíbenější je v kosmetice - ať už zvolíte koupelový či masážní olej, balzám nebo květovou vodu na pleť, nebo éterický olejíček, jistě se s přípravky z levandule budete cítit příjemně a odpočatě. Přípravky s levandulí najdete zde.

Bachovy esence pro harmonii duše i těla

Bachovy esence jsou vonné esence bylin a rostlin, které velmi jemně, ale účinně působí na naši harmonii duše i těla. Potřebujete-li podpořit v radostné náladě a chuti do života, jsou tím pravým pomocníkem. Lze je užívat ve formě kapek, pastilek nebo jako osobní vůni ve formě aura parfému nebo k rozprášení do vzduchu místnosti k navození relaxace, spánku nebo naopak ke zvýšení koncetrace a soustředění nebo uvolnění od napětí stresu.

Kozlík lékařský 

Pokud máte problémy se spánkem - kozlík lékařský je ta pravá bylinka pro vás -  příznivě působí právě na usínání. Kromě toho je velmi dobrým pomocníkem při zažívacích potížích, jelikož podporuje normální trávení, což se může hodit všem, kteří se před spaním vydatně najedli. 

Homeopatika

Pokud jste si oblíbili homeopatika, vyzkoušet můžete například sirup Sedalia. Jde o vícesložkový homeopatický lék, který mohou užívat děti od 1 roku a dospělí. Obvyklé je dávkování 5 ml sirupu ráno a 5 ml večer. 

Veškerá zdravotní, výživová či léčebná tvrzení jsou v rámci legislativy EU výrazně omezena. Při tvorbě článků smíme vycházet pouze ze schválených tvrzení, která uvádí platná legislativa.

Navštivte související produktové kategorie
Nervová soustava Bachovy esence Lékárníkův čaj

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.