Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Vločkový koláč s hruškami a lískovými oříšky

Zdravé vaření: Vločkový koláč s hruškami a lískovými oříšky

Letos si vaření a pečení ze sezónních potravin obzvlášť užívám. Možná je to tím, že tento rok se podzim vydařil. V přímo ukázkové míře nám dopřál sluníčko i krásné barvy, a tak je i radost ze všech jeho plodů, které nabízí, o to větší. Snad i vy jste si užili dostatek dýní, hub, švestek, jablek a hrušek – ať už domácích, či alespoň kupovaných od farmářů.

Zdravé vaření: Vločkový koláč s hruškami a lískovými oříšky

Hruška je ovoce, které se k dlouhému skladování příliš nehodí, a tak je nejlepší ji spotřebovat hned. Mně se jich doma také pár objevilo, a tak jsem upekla:

Vločkový koláč s hruškami a lískovými ořechy

- na který budete potřebovat:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 150 g datlí
  • 2 lžíce kokosu
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 hrušky
  • 1 lžíci třtinového cukru na doslazení ovoce (není nutné)
  • 70 g  lískových oříšků

Datle si namočte několik hodin dopředu do zhruba 2 decilitrů vody. Rozmixujte si vločky na středně hrubo, poté si rozmixujte datle na pastu (při její výrobě nechte datle asi ve dvou lžících vody, zbytek slijte). Přidejte ostatní suroviny a vše smíchejte. Vločkové těsto vtalčte do kokosovým olejem vymazané koláčové nebo dortové formy a navrch pokrájejte hrušky, které posypte drobně nasekanými oříšky smíchanými s třtinovým cukrem. Pečte na 200 °C 20 minut.

Chuť koláče skvěle doplní ještě teplý vanilkový pudink.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám