Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Vločkový koláč s hruškami a lískovými oříšky

Zdravé vaření: Vločkový koláč s hruškami a lískovými oříšky

Letos si vaření a pečení ze sezónních potravin obzvlášť užívám. Možná je to tím, že tento rok se podzim vydařil. V přímo ukázkové míře nám dopřál sluníčko i krásné barvy, a tak je i radost ze všech jeho plodů, které nabízí, o to větší. Snad i vy jste si užili dostatek dýní, hub, švestek, jablek a hrušek – ať už domácích, či alespoň kupovaných od farmářů.

Zdravé vaření: Vločkový koláč s hruškami a lískovými oříšky

Hruška je ovoce, které se k dlouhému skladování příliš nehodí, a tak je nejlepší ji spotřebovat hned. Mně se jich doma také pár objevilo, a tak jsem upekla:

Vločkový koláč s hruškami a lískovými ořechy

- na který budete potřebovat:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 150 g datlí
  • 2 lžíce kokosu
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 hrušky
  • 1 lžíci třtinového cukru na doslazení ovoce (není nutné)
  • 70 g  lískových oříšků

Datle si namočte několik hodin dopředu do zhruba 2 decilitrů vody. Rozmixujte si vločky na středně hrubo, poté si rozmixujte datle na pastu (při její výrobě nechte datle asi ve dvou lžících vody, zbytek slijte). Přidejte ostatní suroviny a vše smíchejte. Vločkové těsto vtalčte do kokosovým olejem vymazané koláčové nebo dortové formy a navrch pokrájejte hrušky, které posypte drobně nasekanými oříšky smíchanými s třtinovým cukrem. Pečte na 200 °C 20 minut.

Chuť koláče skvěle doplní ještě teplý vanilkový pudink.

nakupovat

Související zboží

všechny články

Přečtěte si

 

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám