Lékárna.cz

Do kondice po dětech: Letní krize

A je to tady….ač jsem si myslela, že se mi vyhne….dostavila se krize s názvem LÉTO. Venku jsou vedra a mně se v tomhle počasí opravdu nechce cvičit ani náhodou. Teploměr ukazuje kolem 35 °C, v bytě je 29°C, a ať větrám nebo ne, večer doma klesne teplota maximálně o dva až tři stupně a to na cvičení prostě není.

Do kondice po dětech: Letní krize
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Všudypřítomné vedro

Mám černé svědomí a je mi jasné, že bez cvičení to nepůjde. Zvažovala jsem dokonce, že překonám svůj stud a navštívím nějaké klimatizované sportovní centrum. Když už jsem se rozhoupala, že kvůli svému cvičení pojedu v tom vedru 25 km autem do nejbližšího fitness centra, nakonec jsem po práci byla z těch veder tak unavená, že se mi nikam jezdit nechtělo. 

Šla jsem tedy se svou starostí za Žanďou, aby mi poradila, co s tím. Její doporučení mě mile překvapila. Probraly jsme můj cvičební plán a vybraly jen ty nejnutnější cviky, bez kterých se neobejdu. Po úpravě mi ale přišlo, že najednou toho pro svoje tělo budu dělat dost málo.

Žaneta mi ale vysvětlila, že léto je báječné v tom, že člověk má dostatek přirozeného pohybu. Když jsem se nad tím zamyslela zjistila jsem, že má skutečně pravdu. Každý den jsem s dětmi u vody, kde intenzivně plavu a o víkendech jezdíme po výletech plných procházek a pohybu. Zjistila jsem, že si nemusím dělat žádné starosti a byla hned klidnější.

Grilovačka s hromadou masa

Vzhledem k tomu, že je léto, jsem s rodinou opravdu hodně venku. Často se večer scházíme s přáteli u skleničky vína nebo na grilovačku. Známí a kamarádi o mně vědí, že jsem velký "masožrout"  a tak není divu, že se často setkávám s překvapeným výrazem v očích, když vidí, jak si na gril místo vuřtu pokládám cuketu nebo červenou papriku.

Občas slýchám i názory typu, "prosím tě, dej si krkovičku, pro jednou se nic nestane a tenhle dresink s majolkou je k tomu nejlepší" a... "nalej si ještě skleničku vína"…..nebo ... "musíme si dát aperitiv, aby nám dobře slehlo." Přiznávám, že tyhle situace nemám ráda. Dám si skleničku vína, to ano, ale jenom jednu a dost. Ochutnám i malý kousek krkovičky, ale větši kus opravdu nechci. Snažím se, i přes všechny dobře míněné poznámky kamarádů, odolat.

Párek v rohlíku s malinovkou

Dalším problémem, se kterým se potýkám, je stravování u vody. Jsem vodomil a mám ráda, když můžu ráno vyrazit k vodě a vracet se až v podvečer. Problém ale je s obědem. Na většině koupališť, písáků nebo zatopených lomů je obvykle ve stánku k dostání jídlo typu smažené hranolky, párek v rohlíku a točená malinovka. To opravdu jíst nechci a nebudu!

Když bych si s sebou chtěla vzít vlastní jídlo, tak se mi už cestou k vodě v autě zkazí, zelenina zplihne a sýr se rozteče. Vyřešila jsem to tedy tak, že si dám vydatnou snídaní a sebou se dělám fresh nápoje, kterými se perfektně na dopoledne zasytím.

Díky podpoře Žandi jsem zjistila, že léto nemusí být obdobím stresu, ale pohody a nabízí se vyzkoušet plno zajímavých a chutných receptů.

Tipy od Žandi

Svačiny:

Oběd

  • proteninový nápoj PROM-IN - dá se jím nahradit jedno jídlo
  • uvařený kuskus s bazalkovým pestem a šmakounem - dá se jíst i za studena
  • zelenina - okurky, papriky, rajčata
  • těstovinový salát z celozrnných těstovin nebo proteinových těstovin + olivový olej + zelenina + tvrdý sýr
  • smoothie z avokáda, semínek, vody a třeba banánu nebo borůvek + Cottage

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.