Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Hodí se k výrobě pomazánek, omáček a dipů. Je bez přidané soli a obsahuje téměř 12 % vlákniny.
Tahini je známé i pod pojmem sezamové máslo nebo sezamová pasta. Vyrábí se rozdrcením neloupaných sezamových semínek a používá se smíchané například s olivami, sojovou omáčkou, miso pastou a citronovou šťávou. Tahini se přidává v arabské kuchyni téměř do všech pokrmů z cizrny. V české kuchyni ho oceníte při přípravě polévek, omáček nebo pomazánek a salátových zálivek, dipů nebo dresinků, protože díky vysokému podílu vlákniny dodává pocit sytosti.
Tahini pasta obsahuje, stejně jako sezamová semínka, mnoho pro organismus prospěšných látek. Je bohatá na minerály, vitamíny, vlákninu a bílkoviny, kterých má více než většina ořechů. Ve 100 g tahini pasty je mimo jiné více než 130 % referenční hodnoty příjmu železa a 110 % stejné hodnoty vápníku. Naše tahini je ve velice praktickém balení se šroubovacím uzávěrem, který zabraňuje žluknutí a oxidaci.
Obsah vitamínů a minerálů ve 100 g: Vápník: 960mg; Železo: 19.2 mg; Hořčík: 362 mg; Fosfor: 659 mg; Draslík: 582 mg; Sodík: 12mg; Zinek: 7.2 mg; Thiamin: 0.24 mg; Riboflavin: 0.2 mg; Niacin: 6.7 mg; Vitamín B6: 0.816 mg; Kyselina listová: 100 µg; Vitamin A: 3µg;
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie: 2441 kJ / 583 kcal; Tuky: 49.2 g – z toho 6.9 g nasycených mastných kyselin, 18.6 g mononenasycených mastných kyselin, 21.6 g polynenasycených mastných kyselin; Sacharidy: 23.2 g – z toho cukry 0.3 g; Vláknina: 11.7 g; Bílkoviny: 17.6 g; Sůl: 0.88 g
Alergeny: Sezam
100 % neloupaná sezamová semínka z kontrolovaného ekologického zemědělství v BIO kvalitě.
Země původu: Holandsko.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.