Jíška světlá je vyrobena z rýžové a kukuřičné mouky. Vhodná pro vydatné polévky i guláše. Neobsahuje lepek a laktózu.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Zahušťování nikdy nebylo tak jednoduché. Ať už zahušťujete bezlepkové pokrmy, jako jsou polévky nebo omáčky či potřebujete vylepšit konzistenci guláše, vyzkoušejte naši poctivou bezlepkovou světlou jíšku. Nenajdete v ní ani známku deproteinované pšenice. Při výrobě bezlepkové jíšky jsme totiž využili pouze kvalitní suroviny jako rýžovou a kukuřičnou mouku.
Hotovou omáčku, guláš nebo polévku přestaneme vařit. Za stálého šlehání metličkou přisypáváme po malých dávkách jíšku do požadované hustoty. Povaříme 2–5 minut. Na zahuštění 1 litru polévky nebo omáčky je potřeba 40–70 g (2–3 polévkové lžíce) směsi. Přejeme dobrou chuť.
Ke 30 g směsi na jíšku přidejte 1 vejce, smíchejte a použijte do polévky jako zavářku.
Kukuřičná mouka, rýžová mouka, palmový tuk, rostlinná vláknina, aroma.
v suché směsi
na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1635/387 |
Tuky [g] | 6,9 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 3 |
Sacharidy [g] | 73 |
z toho cukry [g] | < 0,5 |
Vláknina [g] | 5,2 |
Bílkoviny [g] | 5,7 |
Sůl [g] | < 0,01 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
250 g směsi
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.