Lyofilizované švestky neboli švestky sušené mrazem představují jeden z nejšetrnějších a nejkvalitnějších forem sušeného ovoce.
Prudké zmrazení a následné pomalé sušení ve vakuu zbaví švestky 95 % vody a případně i obsaženého alkoholu nebo kyseliny octové. Sušené švestky přitom neztratí nic ze své chuti, a to bez jakéhokoli dalšího doslazování. Navíc si zachovají i strukturu, barvu a přirozenou vůni. Díky tomu jsou lyofilizované švestky oblíbenou pochoutkou, kterou lze křoupat jen tak, nebo ji můžete jednoduše přidat do snídaňových směsí, kaší či jogurtů. Výhodou mrazem sušeného ovoce mimo jiné je i jeho dlouhá trvanlivost.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů a skořápkových plodů.
Mrazem sušená švestka 100 %.
Energetická hodnota |
1618kJ/385 kcal |
Tuky |
0,59 g |
Sacharidy |
90,2 g |
Bílkoviny |
3,68 g |
Sůl |
0 g |
20 g
Super!
chutné
Abychom vám usnadnili rozhodování, zobrazujeme také recenze tohoto produktu z e-shopu MojaLekáreň.sk, který je slovenskou "sestrou" Lékárna.cz. Věříme, že informační hodnota recenze převáží nad tím, že se při čtení trochu potrápíte se slovenštinou.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.