DOPRAVA ZDARMA OD 599 Kč
Speciální druh nerafinované vulkanické soli se specifickou a velmi výraznou siřičitou vůní, která připomíná vajíčka.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Himálajské černé soli se v její domovině Indii a Pákistánu říká kala namak nebo sanchal ve skutečnosti není černá, ale růžová, cihlově červená nebo šedá, což způsobuje vysoký obsah železa a dalších minerálních látek. Černá sůl se těží v sopečných oblastech Indie a Pákistánu a není bělená ani rafinovaná, takže si zachovává maximální množství cenných stopových prvků.
Bez černé soli se neobejdete v indické kuchyni, kde se přidává do salátů, čatní, pickles, kořenící směsi chaat masala a do mnoha dalších pokrmů. Díky tomu, že má údajně chladivé účinky, tak se s její pomocí dochucují i chladivé letní nápoje, z nichž je nejslavnější kmínem ovoněný Jal Jeera, nebo se může dát na plátek jablka či banánu.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, skořápkových plodů a oxidu siřičitého.
Jedlá himalájská vulkanická sůl NaCl 98 %.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.