Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Kaštanovník setý (Castanea sativa) je hojně rozšířený jižně od Alp, zejména pak v Itálii, Francii a Maďarsku. Jeho plody - jedlé kaštany - obsahují jen málo tuků (a to skoro z poloviny nenasycených), zato mají vysoký podíl škrobů a proteinů.
Kaštanovou mouku, která je přirozeně bezlepková, ocení celiaci. Pro svou lahodnou nasládlou chuť a výrazné aroma se těší velké oblibě u gurmánských Francouzů.
Návod k přípravě v domácí pekárně:
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijte cca 360ml vlažné vody. Chcete-li, přilijte 20ml oleje. Přisypte obsah balení. Nakonec do důlku uprostřed směsi přidejte droždí (5g sušeného nebo 21g čerstvého droždí). Pořadí kroků zachovejte, i když výrobce vaší pekárny doporučuje jiný postup.) Pečte na bezlepkový program případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.
Návod k přípravě v klasické troubě:
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí (5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí). Důkladně promíchejte. Cca 360 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby. Chcete-li, přilijte 20 ml oleje. Vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.
kukuřičný škrob, kaštanová mouka (20%), bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, bramborové vločky, dextróza, slunečnicový lecitin (emulgátor), přírodní zahušťovadlo guarová guma, sůl, kyselina citrónová (regulátor kyselosti).
Bez lepku, mléka, vajec, sezamu, arašídů, sójové mouky, lupinové mouky, barviv, aroma
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.