◉
Navíc sleva 10 %
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Sypká směs na přípravu tmavého chleba v BIO kvalitě s obsahem lněného, slunečniového a sezamového semínka.
Pšeničná mouka*, žitná mouka*, lněné semínko*, slunečnicové semeno*, ovesné vločky*, sůl mořská, ječný slad*, sezamové semeno*, pšeničný lepek*, látka zlepšující mouku (kyselina askorbová E300), pekařský enzym. * suroviny z ekologické produkce. Výrobek může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů, vajec, mléka, sóji a oxidu siřičitého.
Výživové údaje ve 100 g výrobku - energie 1468 kJ / 350,6 kcal, tuky 4,13 g, sacharidy 64,7 g, bílkoviny 12,7 g.
Do pečicí nádoby domácí pekárny vlijte 330 - 340 ml vody (o pokojové teplotě), přisypte celé balení směsi BIO country chleba a 4,5 g čerstvého droždí nebo 3,5 g sušeného droždí. Poté nastavte pekárnu na standardní pečicí program na chleba v délce trvání cca 3,5 hodiny (dle typu a návodu konkrétní domácí pekárny) a upečte.
Do větší mísy vlijte 300 - 310 ml vlažné vody. Malé množství odlijte do misky a přidejte 8 g čerstvého nebo 5 g sušeného droždí a nechejte 10 minut bobtnat. Do zbytku přisypte balení výrobku, připravený kvásek, vše vypracujte v tužší těsto a nechte kynout 35 minut na teplém místě v míse překryté utěrkou.
Poté těsto promíchejte a znovu nechte kynout 20 minut. Na pomoučeném vále zpracujte vykynuté těsto v bochánek nebo váleček (veku), který vložte na olejem vymazaný plech nebo do vymazané pečicí formy a ponechte ještě 45 min. kynout. Předehřejte troubu na 220 °C a mezitím potřete bochánek vodou. Pro lepší vybarvení kůrky můžete použít i olej. Po vložení do trouby snižte teplotu na 180 °C a pečte cca 60 minut. Pro lesklejší kůrku potřete chléb ihned po upečení vodou.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.