Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Co to ten bulgur vlastně je? Bulgur jsou předvařená, znovu vysušená a nalámaná zrna tvrdé pšenice. Díky namáčení a vaření v něm vznikají enzymy a částečně se rozštěpí škroby, díky čemuž je bulgur lépe stravitelný a snadno se připravuje.
Podobně jako kuskus ho stačí zalít vařící vodou, zabalit do deky a nechat asi 25 až 30 minut dojít. Pokud máte na vaření dost času, je dokonce možné bulgur pouze zalít studenou vodou a nechat zhruba hodinu bobtnat, což je vůbec nejšetrnější způsob přípravy, jaký můžete použít.
Bulgur lze používat podobně jako kuskus nebo rýži, takže do rizota, polévek, plněných paprik, salátů, jako přílohu a podobně. Je ideální pro vegany a vegetariány, je lehce stravitelný a zdravý.
„Bulgur jsem objevila teprve nedávno a velice jsem si ho oblíbila. Namočený ve studené vodě je skvělý do salátů. Chutná mi víc než rýže a i když ho sním hromadu, nejsem přejedená.“
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie: 1490 kJ / 350 kcal; Bílkoviny: 13 g; Tuk: 2 g; Sacharidy: 69 g; Vláknina: 8 g; Voda: max 11 g.
Minerály: Fe 2,5 mg, P 202 mg, Mg 100 mg.
Obsahuje lepek.
Země původu: Francie.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.