Zažijete vnitřní očistu a budete silní. Čaj Bílá pivoňka detoxikuje organismus, voní po ořeších a obsah kofeinu dodá dostatek energie.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Čaj Pai mu tan přinese do vašich chuťových pohárků opravdu unikátní chuť. Sklízí se pouze krátkou dobu na začátku jara a sbírají se bíle ochmýřené pupeny a několik vrchních lístků. Na 1 kg sušeného čaje je třeba 30 000 mladých lístků a pupenů. Poté se pomalu suší na slunci. To mu dodává výrazně bylinně květovou nasládlou chuť s nepatrným ořechovým aroma. Chuť kterou jinde na světě nenajdete.
Jemnost a detoxikační účinky staví tento čaj z proslavené čínské oblasti Fuding mezi čajovou elitu. Povzbuzení, dostatek síly a energie zajistí obsažený kofein.
Čaj si vychutnáte v odpolední chvilce klidu. Hodí se i k popíjení k jídlu, skvěle chutná k dezertům či lehkým letním salátům či orientálním pokrmům s luštěninami.
Je vhodné tento čaj před samotnou přípravou nejdříve prohřát přelitím lístku cca 60 - 70°C horkou vodou a ihned vodu slít.
Standardně se dají připravit až 3 nálevy do konvičky cca 250 ml.
K prvnímu nálevu je k tomu třeba 8 g čajových lístků, které se po prohřátí zalijí vodou 70 - 80°C teplou. Nechte louhovat 75 sekund. Vůně i chuť prvního nálevu je jemně trávová s ovocně sladkými tóny.
Pro druhý nálev použijte vodu 75°C teplou a louhujte 100 sekund. Vůně druhého nálevu je mírně výraznější a v chuti převažuje trávovou s mírným nádechem ovoce.
Třetí nálev připravíte louhováním 120 sekund ve vodě 80°C. Chuť je výraznější a drsnější, ale stále velmi příjemná.
Bílá pivoňka je můj nejoblíbenější čaj, protože preferuji jemnější chutě. Hlavně se dá zalít několikrát a je pokaždé trochu jiný, ale pořád výborný. Navíc jsem po něm krásně nabitá energií a spokojeností.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.