Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Nyní jemnější struktura, lepší chuť. Vhodný pro pečení v domácí pekárně i běžné troubě. Oceněno Potravinářskou komorou. Vysoký obsah vlákniny 6,2 g ve dvou plátcích!
Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, rýžová mouka, jablečná vláknina, sůl obohacená jódem, zahušťovadlo (guarová guma), cukr, kmín, emulgátor (mono a diglyceridy mastných kyselin, sójový lecitin), regulátor kyselosti (kyselina citronová). Výrobek může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů, vajec, mléka, sezamu a oxidu siřičitého.
Energie 1050 kJ / 252 kcal, Tuky 4,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g, Sacharidy 48,1 g
z toho cukry 0,5 g, Vláknina 4,6 g, Bílkoviny 2,1 g, Sůl 1,4 g
Do pečicí nádoby nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30 °C), přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Pekárnu nastavíme na standardní pečicí program nebo na bezlepkový program. Doporučení doba pečení je 3,5 hodiny.
Do větší mísy nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30°C), ve které rozpustíme 10 g čerstvého nebo 4 g sušeného droždí. Následně přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Vše důkladně promícháme elektrickým šlehačem s hnětacími háky po dobu 5 minut. Těsto necháme v teple kynout 20 minut. Poté promícháme a takto připravené těsto vložíme do olejem vymazané pečící formy a necháme ještě 45 minut kynout na teplém místě. Před vložením do trouby potřeme chleba vodou. Totéž doporučujeme ještě několik minut před dopečením pro dosažení lesklejší kůrky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ale ihned po vložení snížíme její teplotu na 180°C. Pečeme asi 60 minut.
Hmotnost chleba po upečení 800 g. Hmotnost balení 500 g (-3%). Skladujte v suchu. Datum minimální trvanlivosti je jeden rok a je uvedeno na obale. Vyrobeno v České republice.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.